Metoder i datastrømmen

Der skal synkroniseres data mellem kundens eget system, f.eks. STADS, og DigitalEksamen. Dette dokument beskriver, hvordan synkroniseringen udføres og indeholder en liste med understøttede metoder og entiteter.

Generelt

Gennem datastrømmen sendes en liste af entiteter. Hvis der er en enkelt (eller flere) entiteter i listen der fejler ved insert/update/delete, så returneres en fejlbesked i resultatkoden hvorefter næste entitet forsøges indsat. Dvs. at selvom der opstår fejl midt i en operation, så stopper vi ikke operationen – men forstætter med de resterende entiteter.

Insert

Ved Insert sammenlignes hele lister fra fra begge datastrømme. De entiteter som mangler i Arcanic’s datastrøm indsættes i databasen. Alle entiteter har implementeret en Insert-metode.

Update

For de entiteter der har implementeret en Update-metode, vil der i samme iteration, som ved Insert, blive checket for ændringer i entiteter der findes i begge datastrømme. Hvis der findes ændringer, lægges den aktuelle entitet i en liste med entiteter der skal opdateres. Til slut sendes hele listen med opdateringer til Arcanic’s database.

Delete

For de entiteter som har implementeret en Delete-metode, der slettes de entiteter der findes i Arcanic’s datastrøm hvis de ikke findes i kundens datastrøm. Her sammenlignes også på hele lister.

Tabel over Insert, Update og Delete-metoder